ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

رئیس اداره مشاوره و سلامت ‌روان دانشجویان وزارت بهداشت از راه اندازی پویش سلامت روان دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.
دکتر فرهاد طارمیان ضمن بیان این مطلب به برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی همزمان با آغاز هفته سلامت روان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۹۹۲ دهم اکتبر هر سال، توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان با همکاری سازمان جهانی بهداشت به عنوان روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده است. هر ساله این فدراسیون بر اساس حساسیت‌های موجود و اهمیت برخی موضوعات، شعار خاصی برای این هفته در نظر می‌گیرد تا توجه مسؤولین و تصمیم گیرندگان حوزه سلامت را در سطح بین‌المللی به این موضوع جلب و آنها را تشویق می‌کند تا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان را حول این محورها برنامه ریزی کنند.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۱۹ شعار روز جهانی سلامت روان بر " تمرکز پیشگیری از خودکشی" متمرکز بود و سال قبل‌تر آن نیز "جوانان و سلامت روان در دنیای در حال تغییر" به عنوان شعار سال انتخاب شد. امسال شعار روز جهانی سلامت روان، «سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر» است. به واقع بررسی‌ها نشان داده بیماری‌ها و مشکلات روانی به لحاظ اقتصادی هزینه‌های گزافی بر اقتصاد جوامع تحمیل می‌کند و سهم بزرگی نیز در شاخص بار جهانی بیماری ها دارند.
طارمیان با بیان اینکه به طور میانگین مشخص شده است بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از طول عمر انسان به دلیل ابتلا به بیماری‌های روانی کاهش پیدا می‌کند، ابراز داشت: بر این اساس به عنوان مثال فردی که بنا است ۷۰ سال زندگی سالم داشته باشد ممکن است در صورت ابتلا به اختلالات روانی، حتی تا ۲۰ درصد عمر خود را در ناتوانی سپری کرده یا به موجب مرگ از دست دهد. این مغایر با تلاش کشورها خصوصا کشورهای توسعه یافته برای ارتقای میزان امید به زندگی در جوامع است.
رئیس اداره مشاوره و سلامت‌ روان دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا در چند ماه اخیر، توجه سازمان جهانی بهداشت به عوارض روانشناختی ناشی از فراگیری کرونا جلب شده است، ابراز داشت: بر اساس محاسبات انجام شده در سطح جهان، برخی اختلالات روانی رو به افزایش است و این نگرانی وجود دارد که ما با سونامی و حجم زیادی از انواع اختلالات روانی روبرو شویم.
وی با بیان اینکه شرایط پس از شیوع کرونا بر فشار روانی و ایجاد بیماری‌های تهدید کننده سلامت روان تاثیرگذار بوده است، ادامه داد: بسیاری از خانواده‌ها در دوران شیوع کرونا در ایران و جهان داغدار شده‌اند که امکان سوگواری و تخلیه هیجانات منفی برای این افراد به دلیل عدم امکان تجمعات و برگزاری آیین‌های عزاداری وجود ندارد که این خود فشارهای روانی را افزایش می‌دهد. تغییر سبک‌های زندگی، حضور بیش از اندازه در منزل، کاهش فعالیت‌های اجتماعی، تغییر نوع آموزش‌های مدرسه‌ای و دانشگاهی و... نیز بر این فشار روانی افزوده است.
رئیس اداره مشاوره و سلامت‌ روان دانشجویان وزارت بهداشت تصریح کرد: در این میان، ساعات طولانی قرار گرفتن اعضای خانواده در منزل و در کنار هم، می‌تواند تعارضات و رنجش‌های بین اعضای خانواده را افزایش دهد.
طارمیان در پایان از ایجاد "پویش سلامت روان دانشجویی" در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: هدف این پویش، ارتقای سواد سلامت روان و خودمراقبتی در دوران کرونا از طریق تولید محتوا به صورت پادکست، موشن گرافی، پوستر و کلیپ و با تاکید بر این محورهای پیشنهادی نظیر مراقبت روانشناختی از خود در دوران اپیدمی ، مراقبت‌های جسمی و تقویت سیستم ایمنی در راستای محافظت از ابتلا به آنفولانزا و کرونا، مراقبت از سلامت روان در خانواده در زمان بحران، مراقبت از استرس و اضطراب و رعایت اصول بهداشتی و دوری از رفتارهای وسواسی است.

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید