ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

در تعطیلات نوروز لازم است که برای همه درس‌ها وقت بگذارید؛ البته در برنامه مطالعاتی باید به ضریب درس‌ها و ضعف های فردی نیز توجه کنید.

 چه خوب است با این دید به درس خواندن در نوروز نگاه کنید که تعطیلات نوروز، یک هدیه الهی است و قرار است در آن، کارهای عقب افتاده‌تان را انجام دهید.
در این مقاله، نکات مهمی را ارایه خواهیم داد، با امید به اینکه در تعطیلات نوروزی، جسم و روحی پر توان‌تر و آمادگی بیشتری کسب کنید.
چگونه بخوانیم؟
حتماً شما هم مانند بسیاری از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری، هر جا که کم آورده اید و از برنامه درسی تان عقب افتاده اید به خودتان نوید تعطیلات عید و جبران عقب ماندگی ها را داده اید. بسیاری از داوطلبان، عید را بسیار فشرده برنامه ریزی می کنند و همه برنامه ها به غیر از درس خواندن را تعطیل می کنند به این امید که خود را بهتر برای آزمون آماده کنند.
داشتن برنامه ای مناسب برای جبران عقب افتادگی های درسی و عمل به آن خیلی خوب است اما به این نکته هم توجه داشته باشید که داوطلبان آزمون دکتری وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت و داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد تا اوایل تیرماه همچنان باید به مطالعه ادامه دهند. اگر در تعطیلات نوروز بسیار پر فشار و بدون توجه به استراحت کافی و ... درس بخوانید ممکن است دچار خستگی مفرط شوید و به خاطر دلزدگی از درس و یا حتی بیماری، بعد از عید نتوانید با همان سرعت و پیوستگی مطالعه کنید و این یعنی نه تنها عقب ماندگی هایتان را جبران نکردید بلکه مجدداً از درسهایتان عقب افتادید!
برای ممانعت از بروز این مشکل، حتماً بعد از 60 تا 90 دقیقه مطالعه (بسته به شرایط و توانایی خودتان) وقت استراحت در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که درسهای مشکل تر به وقفه های استراحت بیشتری احتیاج دارند.
به صورت هفتگی و روزانه، برنامه خود را تنظیم کنید تا بتوانید از تمام ساعات بیکاری در روز‌های نوروز استفاده کنید. از هر برنامه نیز چند نسخه تهیه کنید و در نقاطی که بیشتر در آنجا رفت و آمد دارید بچسبانید. انجام این کار باعث می‌شود تا بیشتر حواستان به برنامه درسی باشد. اگر بعد از چند جلسه مطالعه، احساس کردید که چشمان شما خسته شده‌اند به آنها استراحت بدهید؛ زیرا با چشم خسته نمی‌توانید مطالعه کنید و بیشتر درس‌های گذشته را نیز فراموش خواهید کرد.
ابتدا آرنج‌های خود را روی میز قرار دهید و انگشتان و کف دست خود را طوری جمع کنید که حالت یک فنجان یا پیاله در هر دو دست شما ایجاد شود؛ حال چشم‌ها را ببندید و کمی به چیزی غیر از درس فکر کنید.
سعی کنید برنامه با توانایی‌های شما منطبق باشد؛ چرا که اگر در برنامه خود، اصل واقع‌گرایی را در نظر نگیرید، ممکن است که اصلاً آن را اجرا نکنید. از قدیم گفته‌اند که: سنگ بزرگ، نشانه نزدن است!
پس، بعد از بررسی توانایی‌های خود، یک برنامه منطقی و واقع‌گرایانه تهیه کنید و خود را حتماً ملزم به اجرای آن کنید؛ چرا که داشتن برنامه موجب می‌شود شما نسبت به عملکرد خود یک دید کلی داشته باشید و از چارچوب درست خارج نشوید و زمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنید. در این دو هفته، درس‌هایی را که نقاط ضعفتان هستند، در برنامه خود بگنجانید؛ به طوری که اگر قرار باشد بعد از عید از آنها آزمون گرفته شود، آمادگی شما در این آزمون، بیش از ۷۰ درصد باشد.
در کل، پس از 50 دقیقه مطالعه دروس حفظی، 10 دقیقه، و پس از یک تا یک ساعت و نیم مطالعه دروس مفهومی، 15 دقیقه استراحت نمایید. پس از استراحت کوتاهی که گفته شد، خیلی سریع مطالعه را آغاز کنید.
تست بزنیم یا مطالعه کنیم؟
سعی کنید که همزمان با مطالعه، آموخته های خود را با زدن تست محک بزنید تا مطمئن شوید که ضعف شما در آن مبحث برطرف شده، و اگر هنوز ضعفی باقی مانده است، از آن ‌آگاه شوید و در صدد رفع آن برآیید.
قاعده کلی این است که بعد از مطالعه دروس مفهومی، تست آن مبحث را در همان روز بزنید، و برای دروس حفظی، یک یا چند روز بین مطالعه و تست زدن خود فاصله بیندازید؛ البته این قانون، یک قانون ثابت نیست و امکان دارد که شما با توجه به ویژگی‌های خود، روش دیگری را انتخاب کنید؛ اما حتماً در کنار مطالعه، تست زدن را نیز در برنامۀ خود بگنجانید، و مهم تر اینکه تست‌ها را زمان دار بزنید و دقت داشته باشید که زمان شما برای پاسخگویی به تست‌ها در جلسه آزمون، محدود است.
چقدر استراحت کنیم؟
مطالعه جدی این ایام، اصلاً به معنای آن نیست که صبح تا شب فقط درس بخوانید. می‌توانید در این ایام به شیوه‌های مناسب، تفریح و استراحت کنید.
همچنین می‌توانید سه روز کامل را در این 15 روز، برای خودتان تعطیل کنید و در آن سه روز، فقط به استراحت و تفریح در هوای دلچسب بهاری و مهمانی و تمدد اعصاب بپردازید.
در این سه روز، به هیچ عنوان مطالعه نکنید، بازی فکری و بحث و جدل نداشته باشید و بیشتر به فعالیت‌های فیزیکی و گفتن و خندیدن و ورزش و تحرک سبک و استفاده از هوای بهاری بپردازید.
کی بخوابیم؟
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، ساعات خواب و بیداری در ایام نوروز است. در ایام عید، معمولاً به دلیل تعطیلی دانشگاهها و ادارات بیدار شدن داوطلبان از خواب، چند ساعت عقب می افتد. این مسأله دو اشکال دارد: اول اینکه چند ساعت از ساعات شبانه روز را، که بهترین فرصت برای مطالعه است، از دست می دهید. دوم اینکه برنامه خواب شما تغییر خواهد کرد و بعد از تعطیلات نوروزی نمی توانید به موقع از خواب بیدار شوید. اگر از حساسیت فصلی، که موجب خواب آلودگی و سستی می‌شود، رنج می‌برید، با مشورت پزشک، زودتر به پیشگیری آن بپردازید. داشتن ورزش و تحرک در برنامه روزانه، یکی از تکنیک‌های کنترل خواب بهاری است. به همین خاطر، کافی است که ۳۰دقیقه مقاومت کنید.
با برنامه‌های تلویزیونی چه کنیم؟
یکی از مهم‌ترین آفت‌های عید، تماشای بدون برنامه و بی‌دلیل تلویزیون است؛ پس سعی کنید که به هیچ‌وجه، تلویزیون را بدون هدف روشن نکنید و بعد از اتمام برنامه مورد نظر خود (که آن هم یک یا دو برنامه انتخاب شده از بین برنامه‌هاست) به سرعت آن را خاموش کنید و به محل مطالعه خود برگردید. در این فصل از سال، برخی از دوستان شما، که خود بنا به دلایلی مطالعه نمی‌کنند، برای کاهش اضطراب خود سعی می‌کنند که زمان شما را با کشاندنتان به پای تلفن تلف کنند؛ پس مواظب تلفن باشید. بهتر است که از دیدن برنامه‌های هیجان انگیز یا سریال‌های دنباله‌دار نیز بپرهیزید و به برنامه‌های کوتاه طنز، با توجه به نکات ذکر شده بالا، بپردازید.
مسافرت برویم؟
ما معتقدیم که رفتن به مسافرت در سال کنکور معنایی ندارد، به خصوص امسال که همچنان بیماری کووید- 19 قربانی می گیرد؛ البته اگر واقعاً خسته هستید و به تغییر محیط و آب و هوا احتیاج دارید، چاره‌ای نیست؛ به یک مسافرت کوتاه دو تا سه روزه بروید اما باز هم پیشنهاد می کنیم از برنامه سفر صرف نظر کنید تا هم سلامت بمانید و هم بتوانید از وقتتان برای مطالعه استفاده کنید.

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید