- مشخصات
- اولین نگارش در پنج شنبه, 25 آذر 1395 13:47
- منتشر شده در پنج شنبه, 25 آذر 1395 13:47
- تعداد بازدید: 1381
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، این تفاهم نامه بین ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و مجتبی علوی فاضل، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی امضا شد.
ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقای رتبه ایران با آموزش عالی کشور گفت: «از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران و یکی از برکات آن، رشد و توسعه علم و فناوری است. از 5هزار دانشجو در سال 57 اکنون به 4میلیون و 800 هزار دانشجو رسیدهایم و 38درصد این دانشجویان متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. وضعیتی که در کل کشور و نیز ایران نسبت به کشورهای منطقه وجود دارد که باثباتترین و باامنیتترین کشور است، یکی از برکات آن این است که اکنون توانستهایم در حوزه علم و فناوری موفق شویم.»
خدایی ادامه داد: «مطمئنا دانشگاه آزاد اسلامی هم سهم بسیار بزرگ و بسزایی در این بخش دارد و واقعیت این است که دانشگاه آزاد اسلامی غیر از اینکه سهم خود را ایفا کرده است، امتیازهای دیگری هم داشته است و آن اینکه هزینهای را تحمیل نمیکند و به صورت مستقل این کار را انجام میدهد.»
خدایی افزود: « برخی از واحدهای آن مانند علوم تحقیقات و بعضی واحدهای استانی در تراز دانشگاههای بسیار خوب کشور هستند.»
او افزود: «به هرحال ما الان از بحث کمیت عبور کردهایم و باید بر روی کیفیت تمرکز کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی هم با روشهای هوشمند درآمدزایی را مدنظر قرار داده است تا این کیفیتی که اکنون دارد بهتر کند و به رشد و توسعه علمی کشور بیشتر کمک کند.»
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی حتما در برگزاری آزمونها تاکنون موفق بوده است. همین الان 30درصد حوزهها، عوامل، استادان و طراحان سوالات ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و اگر این دانشگاه با ما همکاری نکند، در بحث برگزاری آزمونها به چالش برمیخوریم و مشخص است که این موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.»
او افزود: ما این تجربه همکاری طولانی که با دانشگاه آزاد اسلامی داریم در هیچ قسمتی از حوزههای آموزش عالی کشور نداشته ایم و به دلیل شناختی که راجع به دانشگاه آزاد اسلامی و اینکه میدانستیم با تعامل با آنها همه مشکلات حل میشود، تاکنون در باره ای مشکل اخیر هیچ مصاحبه ای نکردهام.
خدایی با اشاره به تصویب قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی گفت که این قانون در 6 اردیبهشت ابلاغ و مقرر شد تا سه ماه آییننامه اجرایی آن به تصویب برسد.
وی با بیان این که سازمان سنجش آموزش کشور سابقه همکاری خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص برگزاری آزمونها داشته است، گفت: در بحث برگزاری آزمون سراسری این همکاری کاملا مشهود بود.
وی با بیان این که قبل از رای دیوان عدالت اداری جلسه مفصلی بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سنجش کشور برگزار شد، ادامه داد: در دوشنبه هفته جاری تفاهم کلی بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم در خصوص سنجش و پذیرش دانشجو برقرار شده بود.
وی گفت: اعتماد کامل و متقابلی بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سنجش کشور در خصوص برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.
خدایی با اشاره به محورهای برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی سال 96 گفت: شیوه برگزاری این آزمون تا حدود زیادی مشابه شیوه برگزاری آزمون سراسری است و هیچ مشکلی درخصوص برگزاری این آزمون وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: براساس تفاهم صورت گرفته در برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی سال 96 علاوه بر رعایت قانون، حقوق دانشگاه آزاد اسلامی و داوطلبان کاملا حفظ میشود. جزئیات برگزاری این آزمون و نحوه ثبتنام در اطلاعیهای مشترک تا ساعتی دیگر بر سایت سازمان سنجش و آموزش کشور و سایت دانشگاه آزاد اسلامی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه آزمون دکتری و کارشناسیارشد سال 96 به صورت یکپارچه بین موسسات آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود، گفت: آزمون دکتری در 6 اسفند و آزمون کارشناسی ارشد در 8 اردیبهشت سال 96 به صورت یکپارچه برگزار میشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه همان طور که در برگزاری آزمون سراسری تجربه موفقی با دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم، خاطرنشان کرد: مطمئنا برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی بدون مشکل خواهد بود.
وی با تاکید بر این که دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه موفق و خودگردان است و بار بزرگی از دوش نظام برمیدارد، گفت: سیاست ما حمایت از دانشگاه آزاد اسلامی است، چرا که نقش موثری در رشد و توسعه علمی کشور دارد.
وی افزود: از تمام همکاران دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست دانشگاه و معاونین و مدیرکل حقوقی دانشگاه و همچنین همکاران وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور که در این مدت سعی در حل مساله و برگزاری موفق آزمون داشتند، تشکر میکنم.
**
**اجرای قانون از امسال
ابراهیم خدایی همچنین درباره اجرای قانون سنجش و پذیرش از امسال گفت: «این قانون 18 اسفند تصویب و در اردیبهشت امسال ابلاغ شد. این قانون سه ماه بعد از تصویب لازمالاجراست و درباره آزمون ارشد که یک حالت ثابت دارد، تغییرات خاصی را ندادهایم، اما با توجه به این که در آزمون دکتری تغییرات زیادی در رابطه با درصدهای تاثیر آزمون تا 50 و 70 درصد رخ داد. در آن قانون گفتهاند تبدیل این درصدها باید هر سه سال یکبار انجام شود و شما نمیتوانید بیشتر از 10درصد تعدیل کنید، مثلا سهم آزمون 50درصد و سهم مصاحبه و بررسیهای دیگر هم 50 درصد باشد و این قانون میگوید که این موضوع را یکسال قبل اطلاع دهید.»
خدایی گفت: «این قانون لازمالاجراست و برداشت ما این بود که ابتدا قانون باید اجرا شود و از این به بعد تغییرات را از یک سال پیش اطلاع دهیم.»
**دانشگاه آزاد بزرگترین دستاورد انقلاب
مجتبی علوی فاضل در ادامه این جلسه با تبریک هفته وحدت و میلاد مسعود حضرت رسول(س) با اشاره به اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص قانون سنجش و پذیرش گفت: پیگیریهای قانونی دانشگاه آزاد اسلامی براساس قانون و در راستای اجرای قانون و حقوق حقه دانشگاه آزاد اسلامی ادامه دارد.
وی افزود : دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دارای حساسیتهایی است و براساس این حساسیت ها در راستای احقاق حقوق آن تلاش شد.
وی با بیان این که بحث سنجش و پذیرش دانشجو برای دانشگاه آزاد اسلامی دارای اهمیت بالایی است،گفت : از آنجا که این موضوع برای داوطلبان حائز اهمیت است و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به 38درصد از بار آموزش عالی را بردوش میکشد، بر خود لازم دانستیم در مقابل این مساله بیتفاوت نباشیم.
علوی فاضل با بیان این که ما در دانشگاه آزاد اسلامی به قانون احترام میگذاریم و نسبت به اجرای قانون حساسیت فراوان وجود دارد، گفت: هدف از حساسیت در اجرای این قانون کمک به تمام داوطلبین در سراسر کشور است.
وی خاطرنشان کرد: از تمام خبرگزاریها میخواهم که به ایجاد آرامش و اعتماد کمک کرده و ذهن داوطلبان را مشوش نکنند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه قانون باید فصلالخطاب باشد، گفت: تمام تلاشها در دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر این بود که قانونی که موردنظر قانونگذار است، به درستی و با رعایت سیاستهای کلی نظام و حقوق داوطلبان اجرا شود و هیچ ابهامی در آن وجود نداشته باشد. دانشگاه آزاد اسلامی در هیچ مرحلهای نه قبل و نه حتی بعد از رای مجدد دیوان عدالت اداری خود را فارغ از قانون ندانسته است.
وی با بیان این که تا به امروز تجربه خوبی در برگزاری آزمون بین سازمان سنجش آموز کشور و دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته، گفت: بدون شک ارتباط ما با سازمان سنجش آموزش برگزاری آزمونها هیچ مشکلی ندارد و براساس قانون کماکان با سازمان سنجش همکاری داریم.
وی با بیان اینکه داوطلبانی که در سامانه دانشگاه آزاد اسلامی برای آزمون تحصیلات تکمیلی ثبتنام کردهاند، مطمئن باشند که هیچ حقی از آنها ضایع نمیشود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان امانتدار در اسرع وقت مبالغ پرداخت شده برای آزمون تحصیلات تکمیلی را به داوطلبان عودت میدهد.
علوی فاضل افزود: معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی از ساعاتی قبل پیگیر بازگرداندن مبالغ پرداخت شده توسط داوطلبان شده است.
وی با بیان این که تمامی داوطلبان در مقاطع تحصیلات تکمیلی باید در سامانه سنجش آموزش کشور ثبتنام کنند، گفت: اگر فردی به طور همزمان در سامانههای سازمان سنجش آموزش و دانشگاه آزاد اسلامی ثبتنام کرده، مبلغ پرداخت شده به دانشگاه آزاد اسلامی براساس اطلاعیهای که اوایل هفته آینده صادر میشود به حساب وی بازگردانده میشود، اما اگر کسی تنها در سامانه دانشگاه آزاد اسلامی ثبتنام کرده، باید تا پایان ثبتنام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور نیز ثبتنام کند و مبلغ پرداخت شده به دانشگاه آزاد به وی بازگردانده میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکید میکنم ملاک شرکت در آزمون دکتری و کارشناسیارشد ثبتنام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور است.
وی افزود: مربیان دانشگاه آزاد اسلامی که عضو هیات علمی و واجد شرایط برای استفاده از سهمیه مربیان برای پذیرش در دکتری تخصصی هستند، باید از دفترچه شماره 2 که توسط دانشگاه آزاد اسلامی منتشر میشود، وضعیت خود را پیگیری کنند.
همچنین داوطلبان استعداد درخشان نیز باید در مرحله بعد واجد شرایط بودن خود را تایید کنند.
وی با بیان اینکه تنها هدف از پیگیریهای دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی، احقاق حقوق دانشگاه و داوطلبین بود، گفت: ما به دنبال تقابل با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیستیم و ملاک و مرجع دانشگاه آزاد اسلامی قانون است.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.