- مشخصات
- اولین نگارش در یکشنبه, 28 آذر 1395 06:49
- منتشر شده در یکشنبه, 28 آذر 1395 06:49
- تعداد بازدید: 1356
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طرح ارزش افزوده مشاغل مختلف در استانهای مختلف تهیه شده است تا سیاست ارائه مجوز در رشتههای دانشگاهی متنوع را متناسب با نیاز آن استان شکل دهیم.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در نشستی خبری که در سالن اندیشه دانشکده تولیدات گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، درخصوص سیاست وزارت علوم برای ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور اظهار کرد: در بحث کیفیت چند مولفه را حائز اهمیت قرار میدهیم، یکی از این مولفهها نظارت است به این دلیل که نظام آموزش عالی بدون نظارت مانند شهر بدون پلیس است. در این زمینه با همکاری مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی طرحی را تدوین کردیم که طی آن از سال آینده با همفکری مسؤولان نظارت استانی درخواستهای توسعه عالی بررسی خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به میزان کیفیت آموزش عالی یادآور شد: نظارت بر اعمال قانون و اجرای آیین نامه از عوامل کیفی این آموزش است.
شریعتی نیاسر با تاکید بر سه آیین نامه تدوین شده طی سه سال اخیر، اظهار کرد: این آیین نامهها مربوط به دورههای کاردانی به کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است که در هر یک از اینها شاخصههای کیفی وجود دارد و شرایط جدیدی در آن تعبیه شده است که وضعیت تحصیل دانشجویان را بهتر خواهد کرد.
وی سیاست دیگر وزارت علوم را توجه به شاخصها عنوان کرد و افزود: یکی از این شاخصها نسبت استاد و دانشجو است. به همین علت امروزه سختگیری و رویکرد ما در صدور مجوزها علتی بر کیفی کردن آموزش عالی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات آموزش عالی در بخشی از آموزشهای مهارتی مانند فنی و حرفهای این است که همه فارغ التحصیلان رشتههای فنی سرکار میروند و این چیزی است که ما باید برای همه زیرنظام ها داشته باشیم.
معاون آموزشی وزیر علوم، در خصوص ورود آموزش عالی به بحث آموزش های مهارتی و ماموریت گرایی این مهارت ها، گفت: اجازه نخواهیم داد که آموزشهای مهارتی در سطوح بالاتر بدون ارتباط مهارتی رشد یابند ما باید تلاش کنیم که زیر نظام ها در ماموریت خود قرار بگیرند که اگر فراتر از حد معمول خود باشند باید زیرساختهای اجرایی آن را در اختیار داشته باشند.
شریعتی نیاسر درخصوص تناسب بین اشتغال و فارغ التحصیلی، بیان کرد: تعداد قابل توجهی از دانش آموختگان وارد شغلهای مرتبط با رشته خود نمیشوند، اگرچه آموزش عالی متولی و مسؤول ایجاد شغل نیست ولی در بازار شغل بیتاثیر نیست و به اندازه تاثیرگذاری که دارد درحال بازنگری سیاستهای جدیدی است. یکی از این سیاست ها این است که ارزش افزوده مشاغل مختلف را در استانهای متفاوت تهیه کردیم تا سیاست ارائه مجوز را در رشتههای متنوع متناسب با نیاز آن استان را شکل دهیم و این در آینده همان ایجاد تناسب بین اشتغال و فارغ التحصیلی خواهد بود.
وی در ارتباط با اعتبار مدارک دانشگاهها تاکید کرد: تمام دانشگاههایی که مجوز خود را از آموزش عالی دریافت کردهاند، مدارکشان برای آن رشتهای که مجوز دارند، از اعتبار یکسان برخوردار است.
معاون آموزشی وزیر علوم ، بیان کرد: وجود یک مرکز آموزش عالی در هر شهری، خیر و برکت علمی و فرهنگی برای آن جامعه به همراه دارد. این حضور باید هدایت و مدیریت شود. بنابراین از طریق تغییر ماموریت ها و اهداف و اصلاح آنها و همچنین از طریق هم افزایی میتوانیم ضمن حفظ مراکز آموزش عالی، سطح فعالیتهایشان را ارتقا دهیم.
وی به موضوع اشباع برخی از رشتهها و نحوه برنامهریزی دانشگاهها در پذیرش دانشجو در برخی از رشتههای اشباع شده اشاره کرد و گفت: طرحی را در دست تدوین داریم که براساس آن رشتههایی که بازار کار آنها اشباع شده از اولویت خارج میشوند درحال حاضر این فهرست درحال تدوین است اما بدون آنکه به تایید نهایی برسد. برخی از دانشگاهها که در سطح پایینتری قرار دارند، اگر رشتههای اشباع شده را درخواست کنند به آنها مجوزی تعلق نخواهد گرفت البته حساب دانشگاههای بالاتر به علت اینکه ماموریت دانش افزایی بیشتر را برعهده دارند، جداست.
شریعتی نیاسر در خصوص سطح تولید علم، یادآورشد: وضعیت ما در بین کشورهای منطقه در برخی زمینهها رتبه اول و در برخی زمینههای دیگر رتبه دوم را کسب کردهایم. شیب رشد ما نیز در مقایسه با شیب رشد کشورهای سازمان همکاری اسلامی بالاتر است. ما در برخی از زمینه ها مانند حوزه های فناوری و بیوتکنولوژی، رتبههای بالاتری را کسب کردهایم. همچنین در بحث پرتاب ماهواره تقریبا مشابهی بین کشورهای سازمان همکاری اسلامی نداریم. در برخی ازحوزهها از جمله تولیدات دارویی و یا پرتو دارویی نیز جمهوری اسلامی ایران ورود بینظیری داشته است.
وی با اشاره به تعداد موسسات خارج از استاندارد، یادآور شد: شاید نزدیک به 50 درصد از مراکز علمی ما باید نقش مادر و یا دانشگاه معین را در کمک به سایر مراکز آموزش عالی بازی کنند و همچنین از سایر موسسات دستگیری کنند البته زمینه این فعالیت فراهم است زیرا پتانسیل در سطح کلان کشور بالاست اما توزیع آن نامناسب است.
معاون آموزشی وزیر علوم تاکید کرد: در نظام آموزش عالی باید متوازن سازی اصلاح شود و ما در این زمینه از لحاظ نیروی انسانی و پتانسیل علمی کمبودی نداریم.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.