ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

جزئیات برنامه وزارت علوم برای بورسیه صنعت دانشجویان ، جذب اعضای هیئت علمی از میان فارغ التحصیلان بورسیه

هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحول آموزش عالی، ارتباط مؤثر جامعه، صنعت و دانشگاه، تأمین اعضای هیئت علمی مراکز آموزش عالی، گسترش دیپلماسی علمی و عدالت آموزشی، افزایش امید و انگیزه بین دانشجویان، آئین‌نامه جامع اعطای راتبه تحصیلی (بورس) به دانشجویان ایرانی را تصویب کرده است.

بر اساس این آیین‌نامه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه دارد با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی مربوطه، به منظور دستیابی به اهداف بسط عدالت آموزشی، هدفمندسازی آموزش و پژوهش‌های دانشگاهی و هدایت آنها به سمت رفع نیازهای کشور، تأمین بخشی از هیئت علمی مورد نیاز، تضمین آینده شغلی و ایجاد انگیزه، امید و نشاط میان دانشجویان نسبت به تدوین و ابلاغ انواع مختلف راتبه تحصیلی (بورس) اقدام کند.

استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی دانشجویان دکتری تا ۱۴۰۶

دانشجویان دکتری با اولویت افراد معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان با انجام پایان نامه یا رساله خود در راستای طرح (پروژه) مذکور در قالب راتبه تحصیلی (بورس) از مقرری ماهیانه‌ای که توسط این کارفرمایان پرداخت شده، بهره‌مند شوند.

به گونه‌ای که تا پایان سال ۱۴۰۴ حداقل (۵۰) درصد دانشجویان دکتری و تا پایان سال ۱۴۰۶ کل دانشجویان دکتری مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از تسهیلات این راتبه تحصیلی (بورس) به صورت مقرری ماهانه معادل (۵۰) درصد تا (۸۰) درصد حقوق استادیار پایه یک دانشگاه‌های دولتی برخوردار شوند. حضور پژوهشگران پسادکتری در شرکت‌های دانش بنیان جهت طی دوره مزبور با رعایت ضوابط مربوط مجاز است.

علاوه بر آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه دارد با هدف امکان اشتغال دانشجویان و هدفمند کردن آموزش در نظام آموزش عالی کشور، با وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، جهاد کشاورزی، کشور، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط همکاری داشته باشد.

آئین‌نامه جامع اعطای راتبه تحصیلی (بورس) به دانشجویان ایرانی، وزارت علوم را مکلف کرده است که با احصای رشته‌های مورد نیاز بخش‌های غیر دولتی، شرایطی را فراهم کند تا دانشجویان در صورت تحصیل در رشته‌های مورد تقاضای بنگاه‌های اقتصادی، ضمن برخورداری از حمایت و مقرری معین در حین تحصیل در قالب راتبه تحصیلی (بورس) که توسط بنگاه مربوطه پرداخت می‌شود، پس از پایان تحصیل نیز در آن بنگاه مشغول به کار شوند.

همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف توسعه تبادل دانشجو و پژوهشگر بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی داخلی و خارجی و گسترش دیپلماسی علمی، شرایط لازم در خصوص اعزام دانشجویان به دوره‌های کوتاه مدت تحقیقاتی خارج از کشور به میزان حداقل (۱۰) درصد ورودی دانشجویان دوره دکتری در هر سال را فراهم کند.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان اداری و استخدامی کشور وظیفه دارند که ضمن شناسایی و احصا نیروی انسانی متخصص مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی و هدایت دانشجویان به سمت این رشته‌ها، بستر بهره‌مندی آنها از راتبه تحصیلی (بورس) و پرداخت مقرری ماهانه در حین تحصیل توسط دستگاه اجرایی و استخدام فرد، بعد از فارغ تحصیلی را فراهم کنند.

هدف از اعطای بورس تحصیلی چیست؟

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است با سازمان بهزیستی کشور، سازمان اوقاف و امور خیریه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی همکاری کند. این همکاری با هدف استفاده از ظرفیت خیرین و واقفین در راستای بسط عدالت آموزشی و حمایت مادی و معنوی از دانشجویان کم بضاعت است؛ چرا که باید ضمن شناسایی این دانشجویان، تمهیداتی را فراهم کند که تا پایان سال ۱۴۰۴ حداقل (۵۰) درصد و تا پایان سال ۱۴۰۶، کل دانشجویان کم بضاعت از مزایای فراهم شده توسط خیرین و واقفین برخوردار شوند.

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید