ورود | ثبت نام
×
Image
ورود به حساب کاربری
ویژه

ناکارآمدی روش پذیرش دانشجوی دکتری

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به ناکارآمدی مدل سنجش و پذیرش گفت: به عقیده من حداقل در مقطع دکتری می توان یک امتحان متمرکز مثل آزمون جی آر ای داشت و متعاقب آن، انتخاب دانشجو و پذیرش را به خود دانشگاه ها واگذار کرد.
سید احمد معتمدی با بیان اینکه مدل فعلی، عملا یک مدل بهم ریخته است گفت: به نظر من این شیوه سنجش و پذیرش، به دلایل مختلف از جمله تقسیم بندی و سهمیه بندی های اعمال شده، مسیری نیست که منتج به ورود بهترین ها به دانشگاهها شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به خصوص در مقطع کارشناسی، مشکلات عدیده ای به واسطه ناکارآمدی مدل سنجش و پذیرش به وجود آمده است، افزود: به دلیل تفاوت سطح دانش، سواد و ظرفیت دانشجویان، در همه سطوح، شاهد بروز مشکل در کلاس های درس هستیم و بعضا اساتید به آن اعتراض دارند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: این در حالیست که مشکلات اینچنینی، قبلا فقط تا حدی در پردیس ها دیده می شد، اکنون اما در همه سطوح با آن مواجه هستیم، و در شرایطی که می بینیم مثلا رتبه ۳۰۰ و نفر ۴۰ هزار و یا ۵۰ هزار کنکور در یک کلاس حضور دارند، طبیعی ست که با معضلات و مشکلات آموزشی روبرو شویم.
وی همچنین ضمن اشاره به افت سطح دانش و سواد دانشجویان حتی در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر، گفت: در حالی که هدف از کنکور و سنجش و پذیرش دانشجو، گزینش استعدادهای خوب بوده است، در حال حاضر به عینه می بینیم که با این شیوه کنونی، از رسیدن به این هدف باز مانده ایم.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری اساسی شیوه کنونی سنجش و پذیرش دانشجو، پیشنهاد داد: به عقیده من حداقل در مقطع دکتری می توان یک امتحان متمرکز مثل آزمون جی آر ای (GRE) و کارنامه حاصل از آن را داشت و متعاقب آن، انتخاب دانشجو و پذیرش را به خود دانشگاه ها واگذار کرد.

© 2026 تمامی حقوق محفوظ است. آدرس:‌ تهران بالاتر ازمیدان ولیعصر -بعد از تقاطع زرتشت - خیابان پزشک پور - پلاک 12 - ساختمان معین

اشتراک در شبکه های اجتماعی

برای به اشتراک گذاشتن این مطلب با دوستان از دکمه های زیر استفاده بفرمایید.