- مشخصات
- منتشر شده در شنبه, 09 دی 1391 14:11
- تعداد بازدید: 5079
درباره رشته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی یا زیست فناوری به کاربرد ارگانیسمها در صنایع تولیدی گفته میشود و کارایی بالای بیوشیمی، میکروبشناسی و فناوریهای تولیدی را در سیستمهای زیستی نشان میدهد.
بیوتکنولوژی حاوی مجموعه ای از علوم و فناوریهای کاربردی میباشد که با استفاده از آن دانشجویان از پتانسیل میکرورارگانیسمها برای اهداف مختلف پزشکی، غذایی، دارویی، صنعتی و ... استفاده مینمایند.
بیوتکنولوژی در چهار حوزه اصلی کاربرد دارد که شامل پزشکی، تولید محصولات و کشاورزی، کاربردهای غیر غذایی محصولات (صنعتی) (مثلا پلاستیکهای زیست تخریب پذیرو بیو سوختها) و کاربردهای محیطی هستند.
گرایشهای بیوتکنولوژی شامل بیوتکنولوژی میکروبی، پزشکی، مولکولی و کشاورزی میباشد.
برای مثال ، یکی از کاربردهای بیوتکنولوژی، استفاده مستقیم از ارگانیسمها برای ساخت محصولات ارگانیک میباشد. سایر کاربردها شامل اصلاح نباتات و دام، تهیه نان، ماست و پنیر،تولید آنتی بیوتیکها ،انسولین انسانی و داروی اینترفرون میباشد و امروزه با پیدایش فناوری DNA نوترکیب، دستکاری ژنها و انتقال ژن از یک موجود زنده به دیگری یا به عبارت دیگر مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی با روند فزاینده ای در حال رشد میباشد.
از بیوتکنولوژی برای بازیافت، تصفیه مواد زائد و پاکسازی مکانهای آلوده از نظر صنعتی (bioremediation) و همچنین ساخت سلاحهای بیولوژیک استفاده میشود.
فارغ التحصیلان این رشته ،در زمینه های بیوتکنولوژی میکروبی مهارت داشته و میتوانند در موسسات آموزشی، پژوهشی و تولیدی مشغول به کار شوند.
فراورده های بیوتکنولوژی در ایران
اینترفرون بتا و گاما- آنزیمهای مولکولی - کیتهای تشخیصی بیماریها- کیتهای الایزا - واکسنهای نسل جدید -
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.