شرط اولیه شرکت در آزمون تکمیلی علوم آزمایشگاهی  اتمام دوره دکتری تخصصی و همچنین پذیرفته شدن در آزمون ورودی است.

آزمون تکمیلی علوم آزمایشگاهی یک فرآیند دو مرحله ای برای پذیرش و ورود متقاضیان به دوره های تکمیلی تخصصی این رشته است.

سال قبل برگزاری آزمون تکمیلی علوم آزمایشگاهی مرحله کتبی 11 اسفند و مرحله عملی 15 اسفند ماه برگزار گردیده است .

دوره های تکمیلی علوم آزمایشگاهی در کشور معمولا بین 18 تا 36 ماه به طول می انجامد که پس از آن توانمندی های شرکت کنندگان تا حد زیادی رشد پیدا خواهد کرد.

هرچند دوره های تکمیلی طرفداران زیادی دارد، اما بهره مندی از مزایای این دوره ها تنها برای افرادی میسر خواهد بود که موفق به پذیرش در آزمون ورودی شوند. گفتنی است که داوطلبان این رشته پس از تحصیل باید ثبت نام طرح پزشکی خود را تکمیل نمایند. آزمون تکمیلی علوم آزمایشگاهی زیر مجموعه آزمون های علوم پزشکی است که سالانه در کشور برگزار می گردد و افراد مناسب برای شرکت در این دوره ها را تعیین می نماید.

آزمون تکمیلی علوم آزمایشگاهی ۱۴۰۱ در دو نوبت کتبی و عملی برگزار می شود. معمولا از یک ماه قبل از برگزاری آزمون، بازه ثبت نام این آزمون آغاز می گردد و متقاضیان در بازه تعیین شده که بین یک تا دو هفته است، می بایست ثبت نام خود را نهایی کند.

افراد پس از گذارندن موفقیت آمیز دوره می توانند به تاسیس آزمایشگاه اقدام نمایند که به این منظور مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.