- مشخصات
- منتشر شده در سه شنبه, 13 مهر 1395 09:34
- تعداد بازدید: 2229
دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، از تصمیم این وزارتخانه برای تغییر در بخش کتبی و شفاهی آزمون ph.D پزشکی خبر داد.
دکتر جمشید حاجتی گفت: بر اساس این تصمیم سهم مصاحبه شفاهی آزمون از 30 به 50 درصد میرسد و تعداد مواد امتحانی در آزمون کتبی نیز کم میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده در وزارت بهداشت، آزمون کارشناسی ارشد رشتههای پزشکی سال آینده نیز بعد از ماه رمضان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به تغییرات برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال آینده وزارت بهداشت، اظهار کرد: براساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی مرحله کتبی آزمون دکتری تخصصی ph.D سال تحصیلی 95-96 اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد و مرحله شفاهی این آزمون نیز بعد از ماه رمضان (احتمالاً نیمه دوم تیرماه) برگزار میشود.
دکتر حاجتی از برنامه وزارت بهداشت برای افزایش سهم مصاحبه شفاهی در آزمون دکتری تخصصی خبر داد و گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی سهم مصاحبه (شفاهی) در آزمون ph.D سال آینده وزارت بهداشت نسبت به سال جاری افزایش مییابد. در واقع سهم مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی امسال 30 درصد بود که این میزان در آزمون 96 به 50 درصد افزایش می رسد.
به گفته وی، یکی از مباحثی که در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت وجود دارد این است که با توجه به افزایش سهم مصاحبه، تعداد مواد امتحانی در آزمون کتبی کم شود تا برای آماده شدن داوطلبان مشکلی ایجاد نکند. در واقع اگر این تغییرات به موقع به نتیجه برسد برای آزمون سال 96 اعمال میشود، اما اگر از نظر زمانی نتوانیم مجموعهرشتهها را هماهنگ کنیم آزمون سال آینده به روال امسال برگزار خواهد شد و تغییر احتمالی را برای سال 97 اعمال میکنیم.
دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بخش شفاهی آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت امسال برای اولین بار به دانشگاهها واگذار شد تا آزمون به صورت ساختارمند و زمان مصاحبه با برنامهریزیهای انجام شده نسبت به سالهای قبل که به طور متمرکز انجام میشد، صورت بگیرد. در واقع در آزمون امسال زمان مصاحبه برای هر داوطلب 5 تا 6 برابر افزایش یافت که این امکان سنجش بهتر توانایی داوطلب را افزایش میدهد.
دکتری حاجتی افزود: براساس نظرسنجیهایی که با داوطلبان رشتههای دکتری تخصصی وزارت بهداشت انجام دادیم، مشخص شد که این شیوه آزمون نسبت به فرم متمرکز از لحاظ ساختارمند بودن رضایتبخش است اما تنها نکتهای که در این شیوه وجود دارد این است که داوطلبان مجبور هستند برای یک آزمون شفاهی به چند دانشگاه مراجعه کنند که البته در شیوه آزمون شفاهی سال آینده تغییراتی اعمال نخواهد شد.
دکتر حاجتی با اشاره به تعیین تقویم آزمونهای سال آینده کشور، افزود: به دلیل ماه مبارک رمضان تقویم آزمونهای کل کشور برای سال آینده با هماهنگی سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت بهداشت تعیین خواهد شد.
وی درخصوص ظرفیت پذیرش در آزمون ph.D پزشکی سال آینده نیز افزود: ظرفیت پذیرش در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت به دلیل اینکه پذیرش این دانشجویان برای مهرماه خواهد بود، افزایش مییابد. به طور ثابت در کل رشتههای علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ظرفیت سالانه پذیرش داوطلبان حدود 1500 نفر است که این تعداد ممکن است با افزایش تعداد رشتهها، بیشتر شود.
دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: معمولا افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی باید براساس نیازهای جامعه و امکانات و تجهیزات آموزشی دانشگاهها اتفاق بیفتد. ما نمیتوانیم بدون در نظر گرفتن این موارد ظرفیت پذیرش در رشتهای را افزایش بدهیم
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.