- مشخصات
- اولین نگارش در دوشنبه, 04 مهر 1401 07:01
- منتشر شده در دوشنبه, 04 مهر 1401 07:01
- تعداد بازدید: 442
محمد شریفیمقدم گفت: هدف قانون تعرفهگذاری جبران اختلاف در پرداختها بود اما این اتفاق نیفتاده است. با این سبک اجرا قانون تعرفهگذاری را ذبح کردهاند.
محمد شریفیمقدم گفت: وزارت بهداشت در این زمینه مشکلات ساختاری و سیستمی دارد به این مفهوم که وزارت بهداشت دست طبقه خاصی از پزشکان است و تعارض منافع در این سیستم وجود دارد. در واقع تصمیمگیرندگان برای کادر درمان، خودشان تعارض منافع دارند.
بیشتر بخوانید
او افزود: تعرفهگذاری قانونی است که برای تدوین آن هزاران ساعت کار کارشناسی انجام شده است. این قانون در سال ۸۶ تصویب شد و علاوه بر این در قانون ارتقا بهرهوری و برنامه ششم توسعه هم به انجام تعرفهگذاری تاکید شده است. دستور رئیس جمهور هم پای این قانون است. هیچ قانونی در کشور تا این حد مورد توجه قرار نگرفته است. رهبر هم بارها تاکید به اجرا کرده است اما قانونی که امروز در حال اجرای آن هستند با مطالبه اصلی فاصله دارد.
شریفیمقدم توضیح داد: براساس قانون تعرفهگذاری سیستم باید به هر خدمتی که کادر درمان انجام میدهد برمبنای یک سری شاخصها ارزش بدهد، این ارزشگذاری برمبنای سیستم فیفور سرویس انجام میشود. مسئولان میگویند که نمیتوانند تعرفهگذاری پرستاری را برمنبای فی فور سرویس اجرا کنند زیرا بودجه ندارند. هدف قانون تعرفهگذاری جبران اختلاف در پرداختها بود اما این اتفاق نیفتاده است. در دنیا اختلاف پرداختی پزشک و پرستار یک تا سه برابر است اما در کشور ما اختلاف بیشتر بوده؛ علاوه بر این آقایان حضور ندارند و فقط مهرشان کار میکند و حقوق میگیرند.
او تاکید کرد: قرار بود تعرفهگذاری از دی ماه سال گذشته اجرا شود که البته با این شرایط اجرا نشدن بهتر از اجرا شدن است. مسئولان تلاش میکنند تا هرطور که شده طرح را تا روز پرستار اجرا کنند و گزارش دهند. براساس این طرح میگویند کل خدماتی که یک گروه پرستاری به بیمار در ۲۴ ساعت ارائه میدهد، ۹۰ هزار تومان است؛ گروه پرستاری شامل سه پرستار برای صبح، عصر و شب، بهیاران، سرپرستار و سوپروایزر میشود. علاوه بر این ۱۵ درصد از این مبلغ به کادر اداری و آموزش تعلق میگیرد. با این سبک اجرا قانون تعرفهگذاری را ذبح کردهاند.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.