ورود

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *

درباره رشته دکتری داروسازی بالینی

داروسازی بالینی  یکی از شاخه‌های داروسازی است که در ایران از رشته‌های تخصصی داروسازی محسوب می‌شود و بیشتر در زمینه مشاوره دارویی برای پزشکان فعالیت دارد. پزشکان متخصص می‌توانند پاسخ سوالات تخصصی دارویی خود را از داروسازان بالینی دریافت کنند. این رشته نیز مانند رشته پزشکی به زیر شاخه‌های متعدد از قبیل کودکان، عفونی، داخلی، مراقبتهای ویژه و غیره تقسیم می‌شود. امروزه در دنیا به تعداد تخصصهای پزشکی موجود، تخصصهای داروسازی بالینی به وجود آمده است. هدف از این رشته "مصرف بهینه دارو" یا به عبارتی جایگزین نمودن داروهای تجویز شده با داروهای بهتر، کاهش مصرف اقلام دارویی، تغییر مقادیر مصرف دارو (کم یا زیاد کردن مقدار مصرف دارو) می‌باشد. مصرف بهینه فقط کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است . 
برخی از وظایف این گروه از متخصصین عبارتند از: بررسی تاریخچه دارویی بیمار، نظارت بر  مصرف صحیح دارو  توسط بیمار،  بررسی عوارض جانبی داروها  و گزارش آنها، پیگیری غلظتهای دارویی در بیماران برای جلوگیری از مسمومیتها، دستیابی به دوز صحیح درمانی (پایش) و کم کردن مدت بستری شدن بیماران و ارائه مشاوره دارویی به پزشکان . 
داروسازی رشته‌ای بالینی است، زیرا داروساز با بیمار سروکار دارد و آخرین حلقه زنجیره درمانی است. داروخانه محلی است که در آنجا داروساز می‌تواند اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار دهد تا با مصرف صحیح دارو به نتیجه مطلوب درمانی دست یابد. از همین رو، یکی از اهداف گروه داروسازی در دراز مدت این است که دوره عمومی داروسازی را به سمت داروسازی بالینی سوق دهد تا داروسازانی که به مردم خدمات دارویی ارائه می‌دهند، کارآیی لازم برای پاسخگویی به سوالات بالینی بیماران را داشته باشند و در ضمن بتوانند با پزشکان ارتباط بهتری برقرار کنند و تبادل نظر نزدیکتری با پزشکان و سایر حرف پزشکی داشته باشند. اینها همه، با تغییر در آموزش داروسازی مقدور خواهد بود. در برنامه‌ریزی آموزش داروسازی، که دو سال گذشته مورد بازنگری قرار گرفته است، آموزش موادی تحت عنوان "داروسازی جامعه‌نگر" منظور شده است که در آینده به اجرا در خواهد آمد . 
داروساز بالینی می‌تواند خدمات بسیاری در سطح بیمارستانها ارائه دهد. در حال حاضر در کشور ما در برخی از بیمارستانهای تهران از جمله بیمارستان دکتر شریعتی، بیمارستان روزبه و تا حدودی در بیمارستان امام خمینی این خدمات با همکاری پزشکان و داروسازان ارائه می‌شوند . 
مشکل داروسازی در کشور ما عدم توسعه داروسازی بیمارستانی است. داروخانه‌ها، بیشتر شبیه انبار دارویی هستند و بیمارستانها برای ارائه خدمات دارویی در داروخانه‌هایشان سرمایه‌گذاری نکرده‌اند، در نتیجه این موضوع در ارائه خدمات بالینی اثر منفی به جای گذاشته است، زیرا برای داشتن خدمات دارویی بالینی خوب، ناچار به داشتن داروخانه بیمارستانی خوب و همچنین داروساز بیمارستانی هستیم. قابل ذکر است که با سرمایه گذاری روی داروسازی بالینی و داروسازی بیمارستانی به دلیل کاهش مدت بستری بیمار در بیمارستان، بازگشت نیروی کار به جامعه، و مصرف بهینه دارو و کاهش هزینه‌های دارویی، در کل هزینه‌های درمانی کاسته خواهد شد . 

نقش های دانش آموختگان رشته داروسازی عبارتند از :

۱) خدماتی

۲) مدیریتی

۳) مشاوره ای و آموزشی

۴) پژوهشی

وظایف حرفه ای دانش آموختگان:

درنقش خدماتی می توانند در:

۱) داروخانه شهری به عنوان مسئول که بر حسن اجرای امور نسخه پیچی و راهنمائی متقاضیان خدمات داروئی نظارت دارد، ارائه خدمات نماید.

۲) داروخانه بیمارستانی به عنوان مسئول فنی که بر حسن اجرای امور نسخه پیچی و تامین داروهای بخش های مختلف بیمارستان و راهنمائی متقاضیان خدمات داروئی نظارت دارد، ارائه خدمت نمایند.

در نقش مشاوره ای و آموزشی می توانند:

۱) در داروخانه اعم از شهری و بیمارستانی در انتخاب و مصرف صحیح داروها به بیماران و پزشکان کمک نمایند

۲) با ارائه اطلاعات صحیح به پزشک و بیمار باعث کاهش عوارض سمی و جانبی داروها گردد.

درنقش مدیریتی می توانند:

۱) در سازمانها و موسسات داروئی به عنوان مدیر فعالیت نماید

۲) در کلیه امور مربوط به دارو اعم از ارتباط با کارخانه های داروسازی یا دیگر مراکز تولید دارو ، و شبکه های بهداشتی در سطح اجرائی و نظارتی ارائه خدمات نمایند

۳) در کارخانه های داروسازی بر ساخت و کنترل داروها به عنوان مسئول فنی نظارت نمایند.

در نقش پژوهشی می توانند:

۱) با توجه به اهداف رشته، با مطالعه پیرامونی در خصوص الگوی مصرف دارو و نوع بیماری ها منطقه فعالیت به افزایش سطح آگاهی پزشکان در آن منطقه مشخص کمک نماید.

۲) در بخش های پژوهشی شامل مراکز تحقیقاتی و همچنین تحقیق و توسعه کارخانه های داروسازی ارائه خدمات نماید.

 

مطالب مرتبط:

مدارک مورد پذیرش دکتری داروسازی بالینی

مواد امتحانی وضرایب مربوطه دکتری داروسازی بالینی

آزمون کشوری دکتری داروسازی بالینی

کلاس کنکور دکتری داروسازی بالینی

جزوات نفرات برتر دکتری داروسازی بالینی

منابع دکتری داروسازی بالینی وزارت بهداشت

ظرفیت پذیرش دکتری داروسازی بالینی

لینک کوتاه

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.

کاربرانی که در این گفتگو شرکت کرده اند

  • مهمان (محمد)

    با سلام
    مدرک مورد نیاز برای قبولی در این رشته رو لحاظ کنید

  • سلام
    فقط دکترای داروسازی میتونه

    آخرین بار در تاریخ حدود 6 سال قبل توسط تیم اداره سایت ویرایش شد
  • سلام وعرض ادب ! بنده کارشناسی شیمی محض خودنم ! میخاستم بدونم برای فوق لیسانس باید چه رشته ای برم که بتونم در دکترای تخصصی داروسازی که انواع گراش ها داره رو انتخاب کنم ؟ یعنی مرتب به این رشتها باشه از ارشد ؟
    اقتصاد و مديريت دارو
    بيوتكنولوژی دارویی
    داروسازی بالينی
    داروسازی سنتی
    داروسازی هسته ای
    زیست مواد دارویی
    سم شناسی
    شيمی داروئی
    فارماسيوتيكس
    فارماكوگنوزی
    نانوتکنولوژی دارویی
    كنترل دارو

  • اول بهتره رشته دکتری مورد نظرتونو انتخاب کنید تا خدممتون ارشد مورد نیازشو اعلام کنیم

  • مهمان (مانی)

    در پاسخ به: تیم اداره سایت

    الان رشته دارو سازی بالینی : باید یکی از این مدارک رو داشته باشی ؟ دکترای عمومی داروسازی , کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته داروسازی (بشرط دارا بودن کارشناسی داروسازی .) درسته ؟ یعنی با ارشد شیمی دارویی و تجزیه و الی نمیشه این رشته رو در دکتر ا رفت ؟

    از Hamedan, Hamedan, Iran
  • یعنی الان اگه بندهارشد شیمی تجزیه بخونم نمیتونم دکترا بيوتكنولوژی دارویی برم ؟ وایکنه هرکدوم از این رشتها یی که عرض کردم ارشد باید مخصوص خودشو بخونی ؟

  • مهمان (shirin)

    چه کارهای مهمتری میشه کرد؟به نظرتون من چه گرایشی بخونم بهتره؟اگه میشه 1کم منوراهنمایی کنید ممنون میشم

  • فقط داشتن مقاله خوندن زیاد مباحث آزمون

  • باهیچکدام باید پایتون داروسازی عمومی باشه البته داروخانه که اشباعه کارهای مهمتری میشه کرد

  • مهمان (shirin)

    سلام میخواستم بدونم با کدوم یکی از گرایشهای داروسازی میشه مجوز داروخونه گرفت‏?من ارشد شیمی آلی دارم

اشتراک مطالب

Close

خبر را در کانال وشبکه های خود به اشتراک بگذارید